ďż˝esky  |  English

NOVINKY

27.7. CACIB AUGSBURG ( D) - klik zde


dalmatin-aidaTEXT DOKONČEN A OZNAČEN NEW – VÍCE UVNITŘ KLIK NA NADPIS
VIDEO MEZITŘÍDA + soutěž o CACIB + res CACIB , přejeme pěknou podívanou :-))

 
DALŠÍ SKVĚLÝ ÚSPĚCH  – ATILLIO VYHRÁL v 16,5 měsících v OPRAVDU TĚŽKÉ KONKURENCI MEZITŘÍDU (7/7) a získává tak svůj DRUHÝ CAC VDH/CAC CLUB na NĚMECKÉHO ŠAMPIONA. NEUVĚŘITELNÝ A JEDINEČNÝ ÚSPĚCH ! ZÁVĚREČNÝ TĚŽKÝ BOJ O PRVNÍ MÍSTO s Christi Ormond Highly Diamond Fuji p. Lehmanna uvidíte na videu :-) Našim holkám, které bojují s falešnou březostí, se tentokráte nedařilo a obě si shodně odnesly VD. ÚSPĚCH ATIHO BYL ALE TAK OBROVSKÝ, že nám to náladu opravdu nepokazilo :-) a HODNĚ SE SLAVILO :-DD, VELKÉ GRATULACE TOMÁŠOVI !! 


dalmatin-aida ATILLIO – KLIK ZDE


dalmatin-aidadalmatin-aida


Poznámka :
Hned 2. den po výstavě nám přišly další 2 žádosti o krytí pro Atillia do zahraničí :-) Atillio i Archie budou v nejbližší době individuálně zbonitováni právě z důvodu přicházejících žádostí.....




 

dalmatin-aida

dalmatin-aida



VŠEM VÁM MOC DĚKUJEME ZA VELKÉ MNOŽSTVÍ GRATULACÍ JAK V NK, TAK NA FB I MAILEM. DĚKUJEME ZA SLOVA UZNÁNÍ !!!

ZDE ALESPOŇ NĚKOLIK Z FB ZVEŘEJŇUJEME :

Jacquie Christie : ( z této ch.s. SOPHTSPOT - http://sophtspot.com/ - pochází otec našich štěňat Oliver !!, její fena Della je letošní vítězka plemene CRUFT 2012 )

" Your litter has done so well, Liana! You must be thrilled to bits xxx"
Jacquie Christie : "Truly thrilled for you"


Sabine Lutter ( odtud pochází naše Aida, matka vrhu )

"Congratulatioons- you can be very proud of him. I think Atillio is a "showboy" !!! "


Sonja Scheu: ( významná německá chovatelka-http://www.vom-kloster-kaltental.com)

"congratulations for this excellent boy!"


Sylvie Piton: ( francouzská chovatelka -http://sylvie.desdals.perso.neuf.fr/site/ )

"congratulations Liana !! Atillio is the best !"


Anne Zoutsos : ( http://www.azpaintings.com/)
"I am so very pleased for you - I will always remember how beautifully you reared your litter with such care and love."


Lucie Skoumalová ( u rodičů Lucie žije naše Miuška, sama vlastní krásné vipetky, které jsou velmi úspěšné v dostizích )

" Liano, nestačím ani "likovat" všechny úspěchy Vašeho odchovu - a to je skvělé!!! Chci Vám ještě takhle poslat ohromnou gratulaci k Vašim chovatelským úspěchům - takhle nádherný, vyrovnaný vrh psů s tak úžasnými povahami, se často nepotkává! Jsem ráda, že na výstavách se oceňují pořád i poctiví chovatelé a kvalita psů a ne jen obličej na konci vodítka:-) "

........................................................................................................


MEZITŘÍDA:

V1 CAC Atillio di Assonanza
V2 res.CAC Christi Ormond Highly Diamond Fuji
V3 Hakibas Hakeem
V4 Tre Falkes Finske Fidelius
VD True Soul All Exes on me
VD Christi Ormond Grateful Glory
VD Dalmino Handsome Hijacker


.


SOUTĚŽ O CACIB + res. CACIB :

Intermediate cl.- Exc. 1, CAC Atillio Di Assonanza
Champion cl. - Exc.1, CAC res. CACIB, Finoh vom Bierstadter Hof
Open cl. - Exc. 1 CAC CACIB Christi Ormond Giant Vogue
Exc. 2 res.CAC Jameiko vom Rosenharz


.


Tak a takhle začíná naše sobotní ráno v Augsburgu :-))

ATI a ARGI sledují krajinu z balkonu z 8. patra (ty měli na pokoji hned dva ) a perou se o jednorázové hotelové papuče, což je vždy nejlepší hračka :-))) . Aida vše s nadhledem ještě sleduje z postele a my se pomalu chystáme....



dalmatin-aida

dalmatin-aida

dalmatin-aida
.

Naši psi si výstavy opravdu užívají :-))

Poznávají rádi nová místa i prostředí hotelů, což je neuvěřitelně baví :-))

Na hotelu mohou zůstat ve třech zcela volně i osamoceni. Necestujeme s nimi v časných ranních hodinách přímo na výstaviště tam a zpět, ani neprovádíme ranní osobní hygienu na toaletách výstaviště :-) .... Naši psi pří cestách mají veškerý komfort společně se zábavou a vždy se moc těší !

Když jeden z bráchů zůstane doma a nejede na výstavu je smutný :-)), u našich holek je to stejné ! JSOU TO TI SPRÁVNÍ " SHOW DOGS " :-))


dalmatin-aida
.


Od večera vše klapalo, skvělý hotel i park na venčení, vynikající kuchyně :-) Do toho jsme přijeli za deště a v sobotu ráno nás probudilo sluníčko :-))

Bez problémů jsme našli výstaviště, halu a kruh, který byl sice trochu menší, ale běhat se dalo a kolem kruhu bylo dostatek místa.

Do Augsburgu jsme jeli na výstavu poprvé. A sešla se zde opravdu vynikající konkurence.


Potkali jsme tu mnoho našich " starých velice dobrých " známých včetně Erika Winther Olsena , který přijel se svými juniory až z Dánska a po Augsburgu pokračovali do Splitu.

Již z domova jsem věděla, že mezitřída bude paradoxně ta nejobsazenější ze všech tříd jak ve psech , tak i fenách. To jsem ale ještě netušila, jací pejsci přijedou.

Když jsem ale viděla už na parkovišti výstaviště Karolu a Michaela Lehmana ch.s. Christi Ormond , tak jsem hned tušila, že konkurence bude opravdu těžká a to se potvrdilo při otevření katalogu :-)

Každého pejska z mezitřídy i fenu jsem znala z výstav, většina jich má již titul německý Junior šampion. Atillio byl po dánském psovi Tre Falkes Finske Fidelius ( 2x vítěž třídy mladých na DuoCacibu v Brně letos v únoru, kde Atillia 2x porazil ) nejmladší.

Erik se mnou mimo kruh také koukal na konkurenci přihlášených psů a sám spontánně mi říkal, že dnes to tu bude velmi těžké :-)). Nebyl tam žádný pes, který by byl slabší, každý již několikrát bud v Německu nebo v Rakousku na výstavě vyhrál, dobře jsem je znala.Vzájemně jsme si teda popřáli hodně štěstí a připravovali se k nástupu do kruhu.


Posuzovala německá rozhodčí S. Fuchs, která je známá svoji přísností. Tak a je volána do kruhu mezitřída, s Atim jdeme až předposlední před M. Lehmanem. Nevím proč, ale jsem naprosto V klidu, žádná nervozita nic. Přeju si, dostat se do výběru mezi první čtyři.

dalmatin-aida

dalmatin-aida
.


Rozhodčí nás dělí na 2 skupiny, my jsme s ATIM v té druhé, takže čekáme...

Tak a jde naše skupina, před námi jde na posuzování Dalmino Handsome Hijacker ch. Željky Harper, který porazil Atiho v rakouském Grazu, kde vyhrál třídu mladých a byl r.JBIG.

Tak a jdeme s Atim před p. rozhodčí..

Po několika sekundách jsem opět naprosto klidná, protože " TYGŘÍK " je opravdu velmi koncentrovaný a moc se snaží !

Tak a jsou posouzeni všichni psi a nyní z každé skupiny rozhodčí postupně vybere 2 finalisty, tak z první skupiny vybrán dánský pes Tre Falkes Finske Fidelius a německý
JCh. Hakibas Hakeem chovatelky T. Kunert velice úspěšný na výstavách.

Tak a jde naše trojice o výběr 2 finalistů

dalmatin-aida

dalmatin-aida

dalmatin-aida

a

HURÁÁÁÁÁ

POSTUPUJEME s ATIM společně s Christi Ormond Highly Diamond Fuji M. Lehmanna.


dalmatin-aida
.

Tak a v kruhu jsou 4 finalisti :

Tre Falkes Finske Fidelius ,
Hakibas Hakeem ,
Atillio
a Christi Ormond Highly Diamond Fuji.


Běháme, stojíme, zase běháme a p. rozhodčí zadává 4. místo - Tre Falkes Finske Fidelius, potom 3. místo - Hakibas Hakeem a my s ATIM zase stále bez místa :-)

Takže rychle se orientuju a vidím, že už jsme pouze my a za námi M. Lehmann s Christi Ormond Highly Diamond Fuji .
Jsem naprosto v klidu a počítám, že stejně poměrně rychle rozhodne paní rozhodčí o prvním a druhém místu a v duchu počítám s místem druhým a považuju to za obrovský úspěch.

Najednou jsem překvapena, ubíhají další a další minuty v postoji, potom znovu běh tam a zpět, postoj, znova běh dokola. A zatím stále není rozhodnutu, já už jsem vcelku připravena , že každou chvíli přijde p. rozhodčí gratulovat mně ke druhému místu.

A ono ne :-) další běh, další postoj, Ati byl tak dobře naladěn, že i přes dlouhé minuty stání si i vrtěl ocáskem a bylo vidět, že ho to baví.

Bylo to opravdu napínavé i pro diváky a najednou přichází ta chvíle.

K 2. místu gratuluje S. Fuchs M. Lehmanovi - Christi Ormond Giant Vogue s tím, že mu i vysvětluje důvod a pak přichází k nám a gratuluje nám k VÍTĚZSTVÍ.


ATILLIO VYHRÁVÁÁÁÁÁÁÁ MEZITŘÍDU (7/7 ) !!!! WOW WOW TYGŘÍKU !!!

získává ze 3 STARTŮ v mezitřídě v NĚMECKU 2x CAC VDH/ 2xCAC CLUB a to vše v 16,5 měsících.


dalmatin-aida

dalmatin-aida
.


Během focení, jak bývá v Německu zvykem přistupuje S. Fuchs k divákům a vystavovatelů kolem kruhu a veřejně zdůvodňuje a popisuje psy od 4. místa až k prvnímu. Atillio si ji dle jejich slov opravdu získal :-) připomnělo mi to chvíle v Klatovech, kdy Atillia veřejně hodnotila L. Frnčová, v názoru na něho se opravdu shodly :-)

dalmatin-aida
.

Odcházíme z kruhu a všichni nám znovu a znovu upřímně gratulují a moc chválí naše štěňata.

Nemohu ještě ani uvěřit tomu, co jsme dokázali a v duchu si říkám.." dnes už KDYBY SE NEPODAŘILO VŮBEC NIC , tak na tento den s ATIM v kruhu nikdy nezapomenu . "


Byla jsem na něho jako už po několikáté za poslední měsíce neskutečně pyšná a když k tomu vezmu ještě jeho úžasnou povahu, tak těžko lze popsat slovy jaký je to vyjímečný pes !

dalmatin-aida

Tak a jdeme o CACIB , který získává vítěz třídy otevřené - Christi ORMOND Giant Vogue a res. CACIB vítěz třídy šampionů - Finoh vom Bierstadter Hof. Oběma moc gratulujeme !!

dalmatin-aida

dalmatin-aida
.

Tak a začínají feny.

Mezitřída je opět nejpočetněji zastoupená 8/8. Naše Argi je opět po dánské fence Erika : Tre Flakes Fanlight Fanny , nejmladší. Průběh je stejný jako u psů, opět rozdělení na 2 skupiny a z každé skupiny byly vybrány 2 finalistky.

Mezi 2 finalistky jsme s Argi nepostoupily, ale v silné konkurenci velce pěkných fenek, to bylo opravdu velmi těžké. Navíc všechny feny věkově spíše končily mezitřídu, takže i to sehrálo svoji roli.

dalmatin-aida

dalmatin-aida

Mezi 4 finalistky postoupily hnědé fenky, 4 černé se neprosadily do výběru:

V1, CAC - Carissima Donate Eliska
V2, CAC Res - Treasure Toulouse vom Teutoburger Wald
V3 - Christi ORMOND Goddess of Victory
V4 - Indira von Scheßlitz


V - Arielle vom Roten Herzfleck
SG - Tre Flakes Fanlight Fanny
SG - Argia di Assonanza
SG - Autumn Aura Divina von Stella Matutina

Argi si odnesla moc pěkný posudek, ale všichni víme, jakým handicapem může být pro výstavy falešná březost, takže z 5 startů v mezitřídě ( 2x Slovensko a 3x Německo si odnáší první VD z této třídy ) . Dnes již máme ale po falešce, což je super a uvidíme příští týden, kdy bude Argi startovat v Německu tentokráte znovu v mladých !!

Čeká nás velké setkání s rodinou a my se moc moc těšíme, výstavy jsou pro nás a naše psy zábava, ne povinnost a nepříjemnost !


dalmatin-aida
.


Tak a po Argi jdu hned s AIDOU v šampionkách.

Aida stejně jako ARGI má falešnou březost, možná ještě více než její dcera. Takže i ona tentokráte v šampionkách své první VD za celou výstavní kariéru v této třídě v Německu. Je to trochu ale i moje vina, věděla jsem, že nic nepotřebujeme, a vzala jsem její prezentaci velmi z lehka a to byla chyba! Věřím, že kdybych se více snažila a soustředila, že by VD nedostala.

dalmatin-aida
.


Títo se našemu sluníčku " Aidě " omlouvám a příští týden ji to doufám při prezentaci vynahradím..... Byl to pro mě takový políček a právem !

dalmatin-aida
.

Takže takto jsme se asi měli v Ausburgu.

Závěr :

Byl to nádherný den s nezapomenutelnými zážitky, ale pro mě i velice poučný. Vždy je třeba se na prezentaci psa soustředit, i když psovi nebo feně nejde vůbec o nic !!

Po úspěchu Atiho jsem se nějak nedokázala již soustředit a situaci jsem zřejmě podcenila, dobře mi tak :-) Vzala jsem si z toho pro sebe ponaučení a to je to hlavní !!
Bez ohledu na známky naší slečny a dámy, jsme si úspěch v AUGSBURGU VELICE UŽILI A MYSLÍM, ŽE PRÁVEM.

JEŠTĚ JEDNOU VELIKÁ GRATULACE A PODĚKOVÁNÍ TOMÁŠOVI, moc nechybělo a ATI by býval žil ve Francii a to by byla opravdu velká škoda.

Jsme štˇastni, že nám zůstal takto na blízko. Jsme pyšní na AIDU a Olivera, že nám dali takovéhle úžasné děti a těšíme se na další společné zážitky s nimi !!!






Zpět na hlavní stránku.

SOUTĚŽE

24.7. - .


dalmatin-aida


CELÁ KAUZA JE Z NAŠÍ STRANY ŘEŠENA DÁLE Z DŮVODU NEOPRÁVNĚNÉHO POŠKOZOVÁNÍ DOBRÉHO JMÉNA NAŠÍ CHOVATELSKÉ STANICE ČLENY VÝBORU DK ČR ALE I OSTATNÍMI ČLENY I NEČLENY DK ČR, KTERÉ TRVALO MĚSÍCE PŘED ROZHODNUTÍM ČMKU ( COŽ MÁME PODROBNĚ DOLOŽENO ) A BUDEME VÁS BRZY INFORMOVAT !



PŘEDSEDNICTVO ČMKU ROZHODLO V NÁŠ PROSPĚCH !! KLIK ZDE




dalmatin-aida
.


CO SE MŮŽE STÁT, KDYŽ NAPÍŠETE NEBO ŘEKNETE SVŮJ NÁZOR.........klik zde



ABSURDNÍ KROKY VÝBORU DK ČR PROTI NAŠÍ CHOVNÉ FENĚ AIDĚ – KLIK ZDE
 
   Více zde.

13.3. - TOP 20 GERMANY 2012


Německá vlajka | Vlajky.org

dalmatin-aida







OFICIÁLNÍ VÝSLEDKY GERMANY TOP 20 KLIK ZDE – a na listině KLIK NA PDF !!!



A T I L L I O


GERMANY TOP 20 2012


VICE-JUNIOR WINNER



A

CH. S. ASSONANZA


GERMANY TOP 20 2012


15. místo !!!!!
 
   Více zde.

21.12. - TOP DALMATIN ČESKÝCH VÝSTAV 2012 VÍCE UVNITŘ KLIK NA NADPIS


Vlajka České republiky | Vlajky.org


dalmatin-aida







TOP 20 DALMATINŮ ČESKÝCH VÝSTAV ROKU 2012 ( ZATÍM NEOFICIÁLNĚ ) KLIK ZDE



A T I L L I O




NEJLEPŠÍ DALMATIN ČESKÝCH VÝSTAV r. 2012 !!


a po dnešní bodové korekci i




VÍTĚZ VŠECH KATEGORIÍ, KDE STARTOVAL TEDY :

1/KATEGORIE JUNIORŮ !!

2/ KATEGORIE DOSPĚLÝCH JEDINCŮ !!

(PSI + FENY DOHROMADY !!)


ŽÁDNÝ KOMENTÁŘ NENÍ TŘEBA :-D

(na každou kategorii k vítězství mu stačila jen polovina výstavní sezony :-D do května 2012 v mladých, od června v dospělých)


dalmatin-aida



.

dalmatin-aida
 .   Více zde.

15.12. - CHOVNÍ PSI , KRYCÍ PSI připravujeme nově



dalmatin-aida

NAŠI KRYCÍ PSI !!


- vynikající anglická linie, výstavně velice úspěšní !!



- jsou z VRHU:

1) BEZ PLOTEN

2) BEZ MODRÉHO OKA

3) BEZ HLUCHOTY, VŠICHNI BAER +/+ !!!!!

4) PLNOCHRUPÍ !!!

5) VYNIKAJÍCÍ PIGMENT + TMAVÉ OKO



.


CHAMPION ARGO DI ASSONANZA



CHOVNÝ PES
PLNOCHRUPÝ

dalmatin-aida

DKK A (0/0 ) DKL 0/0 !!! ( ve věku 20 měsíců !! )

LEMON FREE


VÍCE ZDE klik


GALERIE klik zde ( foto Jakub Antoš )


dalmatin-aida

.



CHAMPION ATILLIO DI ASSONANZA


CHOVNÝ PES
PLNOCHRUPÝ
dalmatin-aida

DKK A (0/0 ) DKL 0/0 !!! ( ve věku 20 měsíců !! )

LEMON FREE



VÍCE ZDE klik



GALERIE klik zde ( foto Jakub Antoš )

dalmatin-aida


dalmatin-aida
.





ARIS DI ASSONANZA ( žije v Německu )


CHOVNÝ PES
PLNOCHRUPÝ


VÍCE ZDE klik



dalmatin-aida

.





CHAMPION ANDINO DI ASSONANZA


CHOVNÝ PES
PLNOCHRUPÝ


VÍCE ZDE klik




dalmatin-aida


.

dalmatin-aida
 .   Více zde.

07.7. - CAC KLATOVY 30.6.2012

dalmatin-aidadalmatin-aida


dalmatin-aida
.   Více zde.

ARGO DI ASSONANZA ( 6 months old ) AMIA DI ASSONASNZA ( 11,5 months old ) ATILLIO VISITED HIS 12 PUPPIES in GERMANY !! RZS MUNCHSGRUN 9/09 - Exc. 1, CAC VDH/ CAC CDF !! Special Dalmatian Club Show Czech republic (Litoměřice)  5/09 - Aida, r.CAC !! CACIB Praha 2009 ATILLIO DI ASSONANZA - BIS JUNIOR and CLUB JUNIOR CHAMPION of Dc CZ !! ASSONANZA DALMATIANS MEETING - 3 MONTHS OLD ATILLIO VISITED HIS 12 PUPPIES in GERMANY !!  ARGO ( 13 months old )

© AIDA DOLCE - Design by MACDESIGN STUDIO!